keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Hihii! Miun blogiuran eka haaste! :D

Kyseinen haaste pyörii vimmatusti lukemissani blogeissa ja on ollut siitä poikkeuksellinen, että on ollut varsin kiinnostavaa luettavaa jokaisen kohdalla.
Sain haasteen A-tiimin Airalta. Kiitokset siitä.

Tässä siis 11 kysymystä vastauksineen

1. Mikä on ensimmäinen muistosi hevosista/hevosesta?
Olen tykännyt hevosista niin kauan kun muista, mutta ensimmäisen kerran pääsin ihan lähietäisyydelle Kainaston ponitallilla Etelä-Pohjanmaalla ollessani varmaan 8 (ehkä?). Mentiin serkkujeni kanssa talutustunnille. En muista ratsuni nimeä, mutta olin riemuissani kun sain ratsastaa jo ekalla kerralla hetken ilman taluttajaa.

2. Mieluisin askellaji, miksi?
Käynti on sairaan vaikea askellaji (belive it!), ravi on ihan ok, mutta kyllä voiton vie laukka. Mentiin sitten miljoonaa tai hissuksiin. Siinä jotenkin konkretisoituu se voima joka hevosessa on. Maastossa jos vaikka jarrutkin olis hetkellisesti vähän hakusessa, ei voi kun hihitellä.

3. Mikä on eksoottisin paikka, missä olet ratsastanut? Suositteletko?
Vedän tässä kohtaa aika ässän hihasta ja vastaan Kurikka ja suosittelen! Tälläinen Pirkanmaalainen hevostelija meni ihan pähkinöiksi niistä lakeuksista ja peltojen välissä kulkevista hiekkateistä, joilla olisi voinut painaa menemään kilometritolkulla. Täällä ei pääse kun sata metriä niin on ensimmäinen sellainen alamäki vastassa että täytyy lyödä jo jarrua tiskiin.

4. Missä näet itsesi 15.6.2018?
Hmm olen juurikin täyttämässä 34. Jos homma menee suunnitelmien mukaan meillä olisi muutaman vuoden ikäinen lapsi. Jos hyvin käy, mies lentelee kotimaanlentoja työkseen. Jos Bronca on vielä elossa, se on minun oma ja siirtynyt perhehevoskäyttöön. Sillä käydään mielen virkistykseksi ja terveyden ylläpitämiseksi käppäilemässä maastossa kun äiti karkaa tallille ja perheen kesken voidaan ajella koppakärryllä. Hankin sitten "kisatykin" kun Broncasta aika jättää (jos se on enää yhtään _se_ juttu).

5. Kuka supersankari olisit mieluiten?
Kissanainen. Henkisesti hyvin epästabiili mutta ah niin ketterä!

6. Idolisi hevos/ratsastusmaailmassa?
Mun entinen työkaveri Piizu :D
Muistan vieläkin sen aloittelijan ihalun kun katselin kentän reunalla kuinka toinen meni ilman satulaa, pelkällä riimulla ja teki lävistäjällä sarjavaihtoja joka toisella. Naureskeli vaan että onpa hankalaa ku tää kuumuu niin näistä. Silloin päätin että tuo olis niin siistiä kun itse pystyisin edes joskus samaan. (Tiiän että tässä on suuri osa ihmisen ja hevosen välistä luottamusta jota ei voi opetella, mutta on sekin varsin ihailtavaa.)
Kari Vepsä on myös kovasti ihailemani hevosmies.

7. Pelkäätkö jotain eläinlajia, mitä ja miksi?
En pelkää mutta vihaan vihaan vihaan hirvikärpäsiä! En tykkää hämähäkeistä ja hirvikärpäset on vähän kun verta imeviä lois-hämähäkkejä. *puistatus*

8. Mikä on se hevostelun varuste, johon mielestäsi kannattaa erityisesti panostaa ja miksi (pl satula)?
No ei nyt varsinaisesti varuste mutta olen (Tuiskun kanssa samoilla linjoilla) sitä mieltä että kengitys on pirun tärkeä osa hevosen hyvinvointia. Hyvällä kengityksellä voi korjata, hoitaa ja ehkäistä vikoja ja vaurioita. Arvostan suuresti asiantuntevaa, luotettavaa, osaavaa kengittäjää. Ymmärrän että jollekin on henkilökohtaisesti suurta hyötyä "kurssikengityksestä" (meinaten sitä että lyö joskus irtokengän tai asuu seudulla jossa kengittäjiä on vähän ja kiven alla), mutta samalla ajattelen (ihan pikkasen) että ne syö leipää niiltä oikeasti koulutetuilta käsityöläisiltä. Hui tuli sanottua mielipide. Myönnän että tästä voi kiistellä, enkä sitä minään suurena totuutena sano, tilanteita ja olosuhteita on monenlaisia.

9. Minkä varusteen kohdalla taas mielestäsi vähempikin taloudellinen panostaminen tuottaa ihan saman tuloksen?
Kuten olen todennut: aika monen. Ja käytetty (laatu)kama on usein jees kun on ehjää.

10. Oletko enemmän rauhallinen ja kärsivällinen vai äkkipikainen ja kärsimätön? 
Hahaa. Rikon rajoja: olen rauhallinen ja kärsimätön. Mietin usein kaiken valmiiksi ja olen hyvin suunnitelmallinen. Toisinaan kuitenkin käy niin että itsestään riippumattomista syistä joutuu odottamaan esimerkiksi miestä kotiin ennen kuin voi lähteä tallille. Se aiheuttaa suunnattoman määrän jupinaa ja hoputtelua.

11. Mikä on erikoisin hakusana, jolla blogiisi on löydetty?
Niskapatti. Ei sinänsä ehkä erikoinen, mutta minua hämmästyttää että se on 2. yleisin hakusana heti blogin nimen jälkeen, jolla blogiini päädytään?! Luulisi ihmisen joka etsii vaivoihinsa(?) ratkaisua osaavan karsia hakukohteista heppablogin pois?

Haastaisin
Jennin 
ja
Emman


3 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :) Liityin lukijaksi (jee lisää aikuisia hevosbloggaajia) :D

  p.s. toi sun tekstin jälkimmäinenki linkki menee mun blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos tiedosta korjaanpa asian pikimmiten. Ja tervetuloa vaan joukkoon harvaan, mutta sitäkin parempaan :)

   Poista