sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Bronca opetusratsuna

Sisko tuli tosiaan tänään mukaan tallille ja pääsi vähän köpöttelemään Broncalla. Vähän taluttelin alkuun ja sitten koittivat mennä rauhaksiltaan kahdestaan ja lopuksi vielä hieman liinassa ravuutin. Sisko valahti kertaalleen alas, mutta onneksi laskeutui pehmoiseen lumeen ja Broncakin hokasi että kyytiläinen tippuu ja jäi ihan paikalleen seisomaan.

Mutta ei musta kyllä ole opettajaksi :D En osaa yhtään selittää toiselle mitä pitää tehdä ja miten :D

Kuvassa näkyy nyt satulakokelas. Testasin sitä itsekin. Mukavahan se on istua, mutta lähtee kanssa seilaamaan sivusuunnassa. Ja kamalan isolta näyttää tuohon pieneen selkään! vaikka on pienempää kokoa eli ykkönen. Kaveri tulee huomenna hieromaan pari heppaa meidän tallille niin pyydän sitä katsomaan ja varmistamaan ettei tuo nyt ole mitenkään huono. Sitten kokeilen geelin kanssa, josko pysyisi paremmin paikallaan. Tosi on kyllä sekin että auttais siihen luiskahteluun jos akka siellä selässä opettelis ratsastamaan. Kertoohan se vähän siitä etten istu ihan hevosen keskellä jos satula pääsee valumaan sivulle. Noh mutta koska rungollisten satuloiden kanssa tapahtuu kanssa tuota luiskahtelua niin veikkaan että Broncan selälle tämä rungoton ois kuitenkin kivempi, jos nyt vaan ei ole liian suuri. Katsotaan ja testaillaan vielä lisää

Bronca ottaa opetusratsun hommat rennosti

5 kommenttia:

 1. Mulla on nimenomaan rungottomista tuo sama kokemus, että pyörii selässä. Eräällä tammalla, jota vuokrailin joskus, oli rungoton. En saanut koskaan sitä tarpeeksi kireälle, oli tosi epämiellyttävää ratsastaa kun satula ei pysynyt paikallaan.

  Meidän tallilla on yhdellä hevosella rungoton, ja omistaja kehui, että hänen hevosella se pysyy paikallaan, koska sillä on niin korkea säkä. Veikkaan, että entisellä vuokrahevosellani oli niin matala säkä ja pyöreä selkä, ettei satula siihen oikein passannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhyy mä en kestä! Toi on just sellanen tynnyri ettei siä pysy tavallinenkaan satula. :( Mut näistä kompromisseista vähiten huonoin saattaa olla tämä. Broncalle on jouduttu tilaamaan silloin aktiivisina aikoina mittatilaussatula, joka jäi ostamatta kun sillä pamahti hankkari. Mittatilaussatulaa en lähde hommaamaan hevoselle jonka mittasuhteet varsankin takia liikkuu vaikka miten.

   Tai sit vaan pitää opetella ratsastaan ilman satulaa... se on mahdollista mutta ah niin vaikeaa.

   Poista
 2. Meilläkin on ollut tuota satulan pyörimistä. Maasta on vaikea nousta selkään, kun satula on heti kyljellä. :/ Helpotuksen meille toi satulahuvan alle laitettava liukueste. Ei tarvitse kiristää vyötä superkireälle ja silti satula pysyy paikallaan. :) Tahvo on sellainen pyöreä tankki ettei sille ole kovin helppo löytää ihan sopivaa satulaa..

  Jostain täältä blogista bongasin sanan "jalkkarivyö" ja sitten etsin iät ja ajat googlella kuvaa. Se näytti mielenkiintoiselta. Mistähän sellaisen voisi ostaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostitn omani kaverilta käytettynä. Meidän tallilla on aika monella tuollainen ja on kyllä ihan super. Esimerkiksi kun on kylmät kelit ja haluaa maastoilla ilman satulaa, muttei ehkä tunne oloonsa ihan tarpeeksi vakaaksi ilman satulaa niin tuo on todella jees. Jos netistä ettii niin voi löytyä myös nimellä terpiavyö.

   Poista
  2. Hööks ainakin myy, ratsastusvyötä siis :) Ja luulisi että Wahlstenilta tms luulisi saavan myös.

   Poista