sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulumaastoilua

Nyt ollaan päästy maastoilemaan. Eilen oltiin neljän ratsukon voimin ja tohdin mennä jopa ilman satulaa, tai no oli mulla käytössä Tuiskulta ostamani jalustinvyö. Testiin pääsi myös partiokaupasta ostamani varpaanlämmittimet: väljiin talvitöppösiin varpaiden alle mahtuvat, ilman kanssa reagoivat kemialliset lämmitysläpyskät. Tuote lupasi lämmitystä kuudeksi tunniksi ja piti lupauksensa. Ei palellut varpaita ei, varsinkaan kun tälläydyin markettiin jouluostoksille suoraan tallilta. Eivät siis sovellu markettikäyttöön.

Lauantaina logistiikka meinasi pettää kun kummatkaan meidän autoista ei lähtenyt käyntiin. Omasta käyttöautostani vuotaa polttoaineletku. Ei paljon, mutta niin että kylmällä hankala käynnistys muuttuu mahdottomaksi. Starttailtiin ukonkin Seatista akku tyhjäksi ja sitten hätyytettiin naapuri antamaan virtaa. Lähti se sitten lopulta, mutta vaihteistoöljytkin oli niin tatinaa että vaati hieman suostuttelua tuo vaihteiden vaihtaminen.

Tänään mentiin sitten ihan kuuden ratsukon voimin ja vauhtiakin piisas. Otettiin takaisintullessa pätkä laukkaa. Vaadin itseni eteen, kun tiesin että Broncan kilpailuvietti on mahdoton, mutta joukossa taisi olla pari muutakin kuumakallea, joiden mielestä kärkipaikka kuului heille. Kaikki pysyivät kuitenkin kyydissä ja asioille voitiin naureskella. Bronca veti laukasta niin hirveät täpinät ettei malttanut yhden ainutta käyntiaskelta ottaa kotimatkalla enää sen jälkeen. Täytyy koittaa nyt joku kerta mennä sen kanssa ihan yksin maastoon ja katsoa jos se pysyisi paremmin rauhallisena niin. Mutta kyllä ainakin kunto nousee kun ollaan tultu ihan hiestä märkinä molempina päivinä takaisin talliin.

Niin joo ja juoksutin sen Rikun, Emman PRE-orin. Jänskätti ihan hurjasti etukäteen. Sain houkuteltua vähän henkistä tukea. Riku meinasi kentälle kävellessä lähteä toikkaroimaan, eikä tarvinnut kun kerran muistuttaa pojalle että perseily ei ole vaihtoehto, niin hienosti uskoi heti ja pääkin laskeutui pilvistä melkein metrin alemmas :)

Bronca saa nyt varmaan pari vapaapäivää kun lähden joulunviettoon Kauhajoelle.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua myös lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti