tiistai 16. heinäkuuta 2013

Shoppailua, ratsastusta ja varusteiden uudelleensijoittelua

Taisin joskus aikasiemmin jossain haasteessa mainita että vihaan shoppailua, mutta huomasin että se on huomattavasti helpompaa ja hauskempaa kun a) ei ole pakko ostaa mitään ja b) ei tarvitse ostaa itselleen mitään!

Tilille paukahti lomarahat ja olin jo päättänyt että niiden kanssa rynnätään Hööksiin. Mukaan tarttui -50% halvennuksesta Broncalle ruskeat, messinkisolkiset CH:n suitset, omenanvihreä Furbergin taiteilun sisältävä riimu ja mätsäävä riimunnaru, putsit, harjoja ja ötökkämyrkkyä. Kokeilin myös parit ratsastushousut, mutta heti alko ahdistamaan. Jos ne on muuten sopivat niin ovat pohkeista niin ***vetin tiukat ettei niitä meinaa saada riisuttua. Ja myönnettäköön, olen jo siinä iässä etten tästä ainakaan pienemmäksi tule, koska lähtökohtaisestikaan en ole valtava. :( Kenkiäkin kokeilin koska keväällä lähes 4 vuotta palvelleet eurohuntterin jodhpurit sanoivat lopulta sopimuksen irti. Ei löytynyt. Kävin Prismassa ja ostin uudet eurohuntterit :D

mahtisriimu

Tänään oli autuas vapaapäivä ja pääsin ratsastamaan päiväsaikaan ja nyt pistin kokeiluun lainaan saamani Stübben golden wings kolmipalan. Mitään ihmeparantumista ei tullut. Alku oli vähän sähläilyä, kun ei ollut  "lapsenvahtia" mukana ja Nero lähti kertaalleen omille teilleenkin. Kuitenkin päätin että nyt ollaan aikuisen hevosen selässä ja vähän pitää vaatiakin. Tehtiin siirtymisiä ensin käynnin ja ravin välillä ja ne on kyllä aina kuuluneet Broncan bravuuriosastoon, siellä ei meinaan paljon tarvitse sanoa kumpaankaan suuntaan muulla kun istunnalla. Ainoat ongelmat taisi olla siinä tuntumassa käynnissä ja ennakoinnissa. Ennakoinninkin voisi pistää omaan piikkiin jos on niin tahvo että tekee niitä koko ajan samoissa kohdissa. Paljon en laukannut. Niin vain että sain parit hyvät nostot. Oma istunta on muuten laukassa ihan hukassa, kun en ole sitä tehnyt oikein kellään missään.

Lopussa jäin vielä jankkaamaan hetkeksi sitä vasenta kierrosta, kun edelleen tuntuu siltä että ulkoavut ei vaan mee perille siinä suunnassa, eikä Bronca tahdo muka asettua. Siinäkin vika taisi olla oma, koska loppuun tein kohtalaisen pieniä voltteja ravissa ja tajusin yhtäkkiä kääntää laniota oikein kunnolla menosuuntaan. Bronca taipui, asettui ja meni oikein nätisti ilmaan mitään punkemista ja siihen lopetin. Taitaa olla kuski enemmän ruosteessa kun hevonen!

Nyt alkaa ylätallin remppa olla loppusuoralla. Nättiä tulee! Tänään sain myös ihanan avomieheni nikkaroiman oman varustekaapin tallille. Se on ISO! koska alunperin sinne piti tulla satulateline niin että satulan saisi sinne sisälle. Käytetty vaneri oli kuitenkin loppuviimein niin vempulaa ettei takaseinä olisi kestänyt pienellä alueella satulan painoa, joten teline jäi. Tallilla kuitenkin hoksasin että meidän penkki kun on rungoton, niin voin ihan hyvin säilyttää sitä nokallaan kaapissa ilman että se kärsii! Olen super-tyytyväinen kun sain ihan kaikki kamat (rehuja lukuunottamatta) samaan paikkaan! Ennen meillä oli satula, suitset, kypärä satulahuoneessa, harjapakki ison tallin ovella ja varustekaappi pikkutallin puolella. Enää ei tarvi ravata edestakaisin! Kyllä voi pienestä asiasta olla ihminen onnellinen.

Tadaa!

Alhaalla satula, suitset, riimut, narut, liinat

Ylhäällä loimet, harjapakki, jaustinvyö + muut nahkatavarat, "kemikalio", suojat, pintelit, heijastimet ja kypärä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti