torstai 18. heinäkuuta 2013

Kevyttä jumppaa

Pääsin eilen heti uudestaan ratsastamaan Broncalla. Tunsin tarvettakin, koska olen pyrkinyt siihen, että edes 1-2 kertaa viikossa liikuttaisiin, ja edessä on 6 päivän työputki jolloin en pääse tallille sellaiseen aikaan, että saisin yksin kentän käyttööni.

En tiedä oliko viisas ratkaisu heittää heti taas uudet kuolaimet kehiin, mutta näin tein ja suuhun päätyi Sprengerin Dynamic RS kolmipala. Ja hyvä niin. Vaikka alkuun käynnissä ilmeni kiukuttelua ja ei se käynti täydellistä ollut lopussakaan, niin kuitenkin aivan selkeää parannusta. Suu pysyi kiinni ja vaahtosi oikein kunnolla, mitä teki kyllä Stübbeninkin kanssa, mutta jotenkin tuli parempi fiilis tästä. Jatkettiin meidän siirtymäjumppaa, nyt ehkä enemmän keskittyen nopeisiin ravi-käynti-ravi siirtymisiin ja on se vaan mahtava hevonen. Välillä oikein kylmät väreet menee kun muistaa valmistella huolella ja tuntee kuinka takapää ponnistaa liikkeeseen ihan supertehokkaasti. Tehtiin myös harjoitusta, jonka kuulin tekevän hyvää takapään lihaksille, eli pääty-ympyrällä ympyrän kutistamista ja suurentamista. Bronca oli todella hyvin avuilla ja siirtyi juuri niin kuin pyysin ja ulkolapa oli poikkeuksellisen hyvin kontrollissa. Poikkeuksellisen hyvin tarkoittaen, että vaikka se lipsahteli ulos niin Bronca kuunteli apujani kun pyysin lavan takaisin alle. En tiedä johtuuko siitä että on niin pitkä tauko Broncalla ratsastamisessa ja olenko vaan ylipäätään niin fiiliksissä että voin sillä taas ratsastaa, mutta jostain syystä tuntuu siltä että osaan "kuunnella" ja tuntea Broncaa paremmin. Tunnen selvemmin miten minun tulee sille kommunikoida, että saan toivomani reaktion.
Olin niin tyytyväinen että annoin lopuksi laukata ihan kunnolla suoralla eteen, koska siitä Bronca tykkää!

Nyt loppuu kuitenkin ideat ja tietämys kesken ja kaipaisin lukijoilta apuja. Tavoitteena siis kevyttä jumppaa mammalle. Mitä harjoituksia suosittelet, mihin se on erityisen hyvää ja jos olet itse sitä kokeillut miten se on auttanut/tehonnut?
Rohkeasti ehdottelemaan!

*Edit*
Olin niin tohkeissani tästä treenisepustuksesta että unohdin ihan kokonaan mainita sanasen tulevasta. Huomenna perjantaina meinaan tulee kengittäjä ja myös Nero-varsa pääsee tutustumaan ensimmäiseen pedikyyriinsä. Saataa olla että kavioille ei mitään tarvitse vielä tehdä, mutta pääseepähän mukaan toimitukseen.

Heti kengityksen jälkeen kurvaan Viitikseen jossa odottaa tunti koulua ja tunti esteitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti