sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikonlopun rentoilut ja "varustepostaus"

En sitten perjantaina päässytkään sinne estetunnille. Olin Broncalla ratsastamassa kun tuli soitto, että Viitaniemen maneesi on toistaiseksi käyttökiellossa. Pahamaineinen Isola-maneesi ei ole kyseessä, mutta Viitiksen maneesi on vielä niin uusi ettei lopullista rakennustarkastusta ole vielä tehty. Tämän vuoksi todettiin että parempi ottaa varman päälle asiakkaiden turvallisuuden vuoksi. No yritetään uudestaan sitten kun maneesiin saa taas mennä.

Perjantaina otin Broncan kanssa kevyesti mutta vaativasti. Alkuverkan jälkeen otin ympyrällä ensin asetuksia sisään ja ulos ja lopulta siirtelin takapäätä sisä- ja ulkopuolelle niin että hevosen piti taipua, ei väistää. Tajusin vasta myöhemmin että näitä taidetaan kutsua suluiksi, mutten ole niitä koskaan varsinaisesti aikaisemmin ratsastanut. Oikeaa kylkeä Bronca ei olisi niin mielellään venyttänyt, mutta sekin onnistui yhden muistutuksen jälkeen hienosti. Olihan tuo ihan selvästi parempi ratsastaa Emman jäljiltä! Kuunteli ihan eri tavalla! Sovittiin että Emma voi jatkossakin korjata Broncaa läpiratsastuksella, niin että saan taas nautiskella herkästä ja kuulolla olevasta hepasta. Ehkä sitten joskus opin itsekin :D

Lauantaina kävin vilkaisemassa Wääksyssä harjoitusestekisoja ja kysäisin samalla kisojen järjestäjiltä mitä mieltä ovat jos tulisin Broncan kanssa harkkakoulukisoihin. Hetki juteltiin, sanoivat etteivät tietenkään ota mitään vastuuta mistään ja naureskelin etten sitä olettanutkaan. Tuntevat Emmin ja sanoivat että jos Emmi on sitä mieltä, että voi tulla niin tulkoon. Jätän nyt ilmoittautumisen kuitenkin viimetinkaan. Menen hevosen ehdoilla. Jos alkaa vaikuttaa siltä että tulee fysiikasta johtuvaa haluttomuutta niin antaa olla. Me ehditään vielä myöhemminkin. Sain muuten aikaan aikamoista päänpyörittelyä kun kerroin miten luomuna meillä mennään :D
Kisoita lähdin superrennolle maastolle koiran ja hevosen kanssa. En tainnut ottaa kertaakaan edes ohjia tuntumalle.Tänään käytiin Emman ja Rikun kanssa pikkasen pidempi maasto ja oikein hyvä sellainen. Rauhallinen tahti. Pitkästä metsäpolusta vastusta ja tasapainoreeniä.

Sain tuosta oksalta kaikki lumet niskaani kun olin hieman keskittyneempi tähän kuvailuun

Emma ja Riku. Katsokaa kuinka hienosti oripoika kulkee tamman vierellä

Niin ja ajattelin nyt esitellä hieman meidän Barefoottia.
Nyt kun olen varmistunut että se on hevosellekin mieluisa ja nyt kun perjantaina pitkästä aikaa ratsastin "normi"satulalla voin kertoa että on kuulkaa ihana penkki!
Hevosen selän liikkeet tuntee satulan läpi todella hyvin ja omat istuinluut löytää tosi kivasti. Samalla on kuitenkin selvästi tunne, että välissä on pehmustetta niin ettei kummastakaan tunnu ikävältä. Meillä on satulassa Barefootin oma painoa tasaava padi.


Vaikka satula saattaa näyttää Broncan selkään melko pitkältä on tuo takakaari sellainen ettei sen päälle kerry painoa oikeastaan ollenkaan. Meillä on tässä edessä ns. kova kaari ja takana puolikova. Satula pitää ratsastajan oikeastaan aika tiiviisti tuossa kaarien välissä.


Meillä on tässä isot polvituet, pienemmät on autossa jemmassa, mutta näistä olen ihan tykännyt tähän mennessä.
Oikeastaan ainoat miinukset mitä voin satulasta sanoa on se että se pyörähtää melko helposti, mutta senkin korjasimme geelillä niin hyvin että voin maastossa nousta selkään maastakin ilman että satula valuu sivulle. (Yleensä nousen siis aina korokkeelta jos sellainen vain on käytettävissä.) Samoin jalustinhihnan kiinnitys voisi olla ihan inasen edempänä. Tämäkin vaikuttaa lähinnä maastossa jos haluaa nousta kevyeeseen istuntaan laukassa, niin huomaa että jalka menee aika taakse, mutta siihen tarkoitukseen mihin tämä meillä on, se on vallan mainio. Ja on muuten erittäin hanuriystävällinen: kuin tyynyllä istuisi.

Pikku-B viettää huomenna vapaata, tiistaina maastoillaan ja keskiviikkona olisi taas pitkästä aikaa Katin valkku.
Lisää kuvateksti

2 kommenttia:

  1. Maneesionnettomuus on saanut nyt kaikki varpailleen. Meilläkin on maneesi toistaiseksi käyttökiellossa.

    Jännä tuo satula. Itselle ihan vieras.

    VastaaPoista
  2. Ole joskus aikasemminkin ratsastanut rungottomalla mutta se oli sellainen länkkärimallinen enkä siitä piitannut. Tämä sopii tälläiselle mukamas-dressyr-tädille paremmin. Emmi osti Ponille tuolle entiselle vuokrikselleni juuri myös rungottoman satulan ja sanoi ettei hevonen ole ikinä laukannut niin hyvin kun nyt. Tälläinen rungoton kun sallii lapojen täysin vapaan liikkeen. Mun pitää alkaa kohta pyytään jotain provikoita Barefootilta :D Minkäs teet. Tykkään kovasti!

    VastaaPoista