perjantai 8. helmikuuta 2013

Mitetityttää, harmituttaa, onnetuttaa

Onnetuttaa se että Bronca alkaa selvästi omata jonkinlaista peruskuntoa. Siitä olemassa on ihan pieniä merkkejä: ei puuskuta enää niin mahdottomasti rasituksen jälkeen ja kerää jopa inasen virtaa vapaapäivästä.

Harmituttaa se että meidän vasemman kierroksen ongelmat senkun kasvaa. Tai ei kasva vaan lähinnä minä itse turhaudun niihin. Kaikki on niin loistavaa ja mahtavaa ja optimaalista oikeassa kierroksessa (joka siis vielä puolivuotta sistten oli se mitä kirosin), mutta koko pakka hajoaa kun suunta vaihtuu. Mamma liirailee lapa edellä ulos ja ulko-ohja roikkuu löperönä kun roikun sisäohjassa mukamas yrittämässä korjata reittiä. Nyt on ryhtiliikkeen paikka. Ryhtiliike alkaa tosin siitä, että pyysin Emman ratsastamaan ensi viikolla Broncan kertaalleen. Haluaisin toisen mielipiteen siitä, onko liirailu hevosen vinoutta, vai (todennäköistä) ratsastajan kyvyttömyyttä.

Mietityttää:
3.3 olisi Wääksyssä ne harjoituskisat. Voidaanko näillä eväillä, tässä kuosissa todellakaan edes yrittää. Jotenkin suurin asia mikä siinä mietityttää on se mitä kaikki ne MUUT ajattelevat jos menen "kisaamaan" tiineellä tammalla. Tuttavat sanovat mene. HT.netin asiantuntijaraati sanoisi jotain ihan muuta.


9 kommenttia:

 1. Kilpailusäännöissähän on selvästi sanottu milloin tiineellä tammalla saa kilpailla ja milloin ei. Sinänsä hyvä, ettei tarvitse arpoa voiko mennä vai ei, eikä tarvitse miettiä muiden kommenttejakaan (en tiedä miten pitkällä Bronca on). Säännöthän koskevat myös seurakilpailuita.

  Ja se sääntökohta sitten, löytyy yleisestä osasta ja on tarkalleen seuraavassa sanamuodossa: "Kantavalla (5.-11 kk) tai imettävällä tammalla (alle 4 kk:n ikäinen varsa) ei saa osallistua kilpailuun
  ilman TPJ:n ja/tai kilpailun eläinlääkärin lupaa."

  Tämä tamma kieltämättä keräsi katseita Ypäjällä kun oli muutaman tiineyden verran mahaa (vaikkei sinä vuonna ollut edes varsonutkaan. Mutta niin vain sijoittui neljänneksi VaB-luokassa! http://www.sukuposti.net/hevoset/quincy-ger/galleria/624320

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän ei vaan oo mitään käsitystä siitä kuinka pitkällä ollaan. Tamma kun on ollu kesän perhelaitumessa. Kopeloitu on että varsa siellä on, ultrattu ei ole.
   Pitänee soittaa kisan järjestäjälle ja kysyä mikä on marsiijärjestys ja pyytää vaikka Emmiltä jonkinlainen mielipide asiasta.
   En vaan millään nää yhtä helppoo C:tä jotensakkaan raskaampana kun jotain perusliikutusta.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti siis kirjoittaa, että:
   Hei jee, tuu mun kaa kisoihin! Ne on mullakin kiikarissa :)

   Poista
 3. Paljon rapsu terkkuja Broncalle ! Ihana kun saa lukea sen kuulumisia ja kun kerrot asiat niin selkesti ! (= Kävin siis muutaman kerran Broncaa liikuttelemassa ennenkö tuli hoiviisi (: Rakastettava neiti (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan hää on supermamma. Mukava kun tänne löysit!
   Rapsut toimitetaan.

   Poista
 4. Oletko varma, ettei toispuoleisuus johdu varsasta mahassa? Jos se painaa jotenkin ikävästi, niin ei halua käyttää toista puoltaan samalla tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. mielenkiintoinen näkemys. Luulisin kuitenkin että jos varsa masussa liikahtelee niin eikö tuo ongelma tulisi ja menisi? Toisaalta tuli heti mieleen että olisiko tuosta kimosyövästä levinnyt etäpesäke sisuskaluihin, joka nyt varsan kasvaessa saattaa painaa. Huomasin tuossa kyllä senkin, että kokeillessani kaverin eri mallista rungotonta satulaa, liirailua ei esiintynyt.
   Tiineitä tammoja tuli ratsastuskouluaikaan ratsastettua useinkin ja muistelisin, että ainakin osa oli tiineenä jopa vetreämmässä kunnossa kun tyhjänä. Se sellainen "kiimajumitus" kun loisti poissaolollaan.
   Vaikea sanoa. Satulan päältä ne ongelmat on kuitenkin yleensä löytynyt.
   En haluaisi sortua ajattelemaan että tiineys on sairaus.

   Poista
 5. Hei! Ekaa kertaa blogiisi eksyin, ja halusin vain kommentoida, että mikäli on sääntöjen mukaista ja tamma hyvässä kunnossa, niin jostain HT.netistä ei kyllä pidä välittää pätkääkään!! Todella kaunis on tämä tamma :)

  VastaaPoista