torstai 22. marraskuuta 2012

Päätös tehty

Katkaisen päivityshiljaisuuden. Jotenkin en vaan voinut asiaan liittyen kirjoittaa mitään enen kuin asioita on sovittu ja lyöty lukkoon.

Ylläpitotarjokkaita kävin kokeilemassa kolme. Yksi oli varsin kiva mutta vielä raaka, kolmas nakkeli mut jo alkukäynneissä tonttiin (olis ollut ehkä hyvä tietää aikasemmin että se on seissy 2 viikkoo), mutta toinen oli kultakimpale. Kaiken sen Seinäjoelle ajamisen arvoinen.

Bronca on 17 vuotias PRE -tamma jolla on nyt n. viisikuinen varsa ja todennäköisesti toinen jo tuloillaan. Ei ole ultrattu mutta on elänyt perhelaumassa koko kesän eli enemmän kun todennäköistä. Kiltti kun saapas, olisi ollut tarjolla myös terapiahevoseksi. Ihanan rehellinen ratsastaessa, yritti aivan 110% vaikka kunto ei ollut häävi ja jo pari laukkaympyrää sai rouvan puuskuttamaan aika kovasti. Kaikesta huonokuntoisuudestaan ja ylimääräisestä mahastaan huolimatta todella kivasti eteenpäinpyrkivä!

Bronca odottelee turvallisesti Seinäjoella kunnes varsa on valmis vieroitettavaksi ja tulee sitten mulle. Broncan entinen mamma asuu Tampereella, että saan varmastikin apua, neuvoja ja läpiratsastusta tarvittaessa. Mahdollisesta varsasta koituvat ylimääräiset kulut on luvattu maksaa.

Me aloitetaan sitten Broncan kanssa kunnonkohotusprojekti. Pitkiä rauhallisia maastoja mahdollisimman paljon.

Oi tämän tytön onnea! <3

Bronca muutama vuosi sitten. Nykyään "hieman" enemmän masua. Kuva: Tiina Mattila

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, onneksi olkoon! Kaunis ja ennen kaikkea kivaluonteisen kuuloinen tamma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Saankohan ensi yönä nukuttua kun on niin hilpeä olo :D

   Poista
 2. Kuulostaa aivan ihanalta tammalta! Onnea! :) Täytyy tulla moikkaamaan teitä, ettekös menekin sun lähitalliin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään Poniiniin siihen Ponsantien Kangasalan päähän. Kyllähän sä sen varmasti tiedät. Ei sitä voi olla huomaamatta kun niitä laitumia on siinä niin valtavasti joka puolella. Ei ihan naapuriin päästy/viitsitty mennä kun itsehoitopaikat on täynnä ja täysihoitopaikka on mulle vaan liian kallis siinä. Sitä paitsi Poniinissa on tarpeeksi isot karsinat että Bronca voisi varsoa siellä. Tottakai tuut sitten moikkaamaan! :) :) :)

   Poista