lauantai 15. syyskuuta 2012

Oho, tuli taas hypättyä

Perjantaina kurvasin heti suoraan töistä ratsastamaan Mimmillä taas jonkinmoisen tauon jälkeen. Viimeksi olin taas vaipua epätoivoon kun en saanut laukkaa nostettua millään. Kaali antoi nyt neuvoksi että piiska mukaan ja kentälle pieni herättelypuomi. Kaali kehui että edellisenä päivänä estevalkku oli mennyt todella mainiosti ja Mimmi oli oikein syttynyt. Tein siis ehdotetusti ja raahasin pääty-ympyrälle yhden puomin ja aloin verryttelemään. Saatiin verkan jälkeen seuraksi myös toinen ratsukko joka kyhäsi pitkälle sivulle myös pienen ristikon. Alkuun oli laukan kanssa taas pieniä ongelmia mutta sitten keksin käyttää vähän kaverin imua hyödyksi, jonka jälkeen ei ollut enää mitään ongelmaa. Tultiin puomia sekä ravissa että laukassa ja kun Mimmi tosissaan heräili niin laukka nousi vaikka käynnistä.

Kaali kävi jossain vaiheessa tallin ovelta huutelemassa, että mee vaan sitä ristikkoa, mutta ystävällisesti kieltäydyin. Kuitenkin pari minuuttia mietittyäni päätin olla nössöilemättä ja tähtäsin pikkuristikolle. Ei se mikään kaunis hyppy ollut kun jalustimet olivat ihan koulupituiset ja itse jäin tuijottelemaan esteen juureen ja pohtimaan että mistä se hyppy tulee lähtemään. "Yllättäen" se lähtikin ihan sieltä juuresta mihin olin tuijotellut. Otin ristikon vielä toiseenkin suuntaan jonka jälkeen loppuverkkailin. Jotenkin Mimmillä hyppääminen tuntui jopa kutkuttavammalta kun mitä edellisviikkoinen estetunti Viitiksessä. Voisipa joskus koittaa osallistua estevalkkuun Mimmillä?? Kotona odottivatkin sitten metsäreissulta palanneet rakkus-pojat.

Tänään raahasin rakkaan avokin ja Nallen mukaani katsomaan "äijäkisoja". Äijäkisat olivat siis este/sotilasratsastuskisat joihin saivat osallistua vain miehet. Hienoja suorituksia! Erityisen hauskaa oli katsella sotilasratsastusta, joka oli siis kuin kouluratsastusta mutta kolmen ratsukon "ruodussa". Iso herra huuteli mikkiin komentoja ja rinta rinnan äijät vetivät uniformut päällä kuvioita. Lopuksi vielä suoritettiin rakuunanäytös jossa ratsasti 10 ratsukkoa samaan tapaan. Vau! Siinä vaiheessa kun 10 hevosta laukkaa täyttä laukkaa kohti kentän päätyä, ukoilla miekat kädessä ja raikaa huuto "Hakkaa päälle!", ei voi kun miettiä kuinka ratsuväki on jalkamiehelle kauhistus :)

Äijäkisojen jälkeen suuntasin itse ratsastushommiin ja kävin ihan vaan tuulettamassa omaa ja Mimmin päätä laukkaamalla loputtomalta tuntuvaa sänkipeltoa. Otin alkuverkat kentällä, mutta kun suuntasin pellolle olinkin yhtäkkiä kun eri hevosen selässä :D Laukka nousi taas ihan leikiten ja välillä mentiin lujaaaa. Loppukäynnitkin otin maastossa kun en vittsinyt hepan hyvää mieltä pilata palaamalla kentälle.

Mimmi ja meidän perhe yhteisen maastolenkin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti