perjantai 10. elokuuta 2012

Missä jättiläistassuttelijani samoilee?

Pojat lähtivät eilen illalla kyyhkymetsälle. Ilman avokkia olen kyllä tottunut olemaan, mutta jotenkin talo tuntuu yhtäkkiä niin tyhjältä ilman koiraa. Ennen poikien lähtöä punnitsin Nallen. Laitoin sille punkkikarkotteen kun edellisestä kerrasta olikin kulunut jo kuukausi. Viimeksi jouduin jättämään osan 25 -> kiloiselle koiralle tarkoitetusta annoksesta laittamatta, mutta eilen kun kiipesin koira sylissäni vaa'alle saatoin todeta, että tarvetta moiseen ei enää ole. Nalle painaa kunnioitettavat 25 kiloa. Missä vaiheessa mamin pikku pallerosta tuli tuollainen jötkäle? :D
Lähetin pojat matkaan toivottaen Samulle kärsivällisyyttä ja povaten melko riistatonta reissua. Tärkeintähän on metsässä samoilu ja koiran kanssa yhdessä oleminen ;)
(Jouduin perumaan nämä puheeni jo tätä postausta kirjoittaessa kun mieheltä tuli multimediaviesti jossa poseerasivat koiran kera ampumansa kyyhkyn kanssa.)

Viikonloppuna pitäisi siis jotenkin viihdyttää itseään. No sehän onnistuu. Katilassa on viikonloppuna Vladimir Georievin kaksipäiväinen klinikantapainen. Kuunteluoppilaana oleminen maksaa kohtuulliset 10e, joten sinne voisin mennä imemään käsittelyoppeja. Lauantaina on myös Pohtiksella kenttäkisat ja maastoon pitäisi itsekin jossain kohtaa ehtiä.

Pari päivää olenkin tässä niin sanotusta vaan lepäillyt laakereillani ja katsellut olympia-tason ratsastusta telkkarista. Ihanana yksityiskohtana bongasin, että kouluratsastuksen henkilökohtaista kultaa voittanut Charlotte Dujardin ratsasti kypärä päässä! Kouluratsastusasuun normaalisti kuuluu silinteri, jonka suojaominaisuudet onnettomuuden sattuessa ovat jotakuinkin olemattomat. Hienoa esimerkkiä! Sydäntäni lämmitti myös, kun huomasin että henkilökohtaista hopeaa esteillä voittanut Gerco Schröder ratsasti aivan upeaa London oriaan hackamorella. London oli muutenkin aivan ehdoton suosikkini hevosista. Urheilullisen näköinen hevonen joka hyppäsi hyvistä paikoista helpon ja kevyen näköisesti reippaalla ilmavaralla ja huonommistakin paikoista hevonen venyi ihan ihmesuorituksiin. Toki hackamoreakin voi käyttää väkivaltaisesti, mutta on silti ilo huomata, että aina kontrollin lisääminen ei ole yhtä kuin lisää rautaa ja vipuvartta suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti