torstai 6. kesäkuuta 2013

Tulin haastetuksi, olin reipas ja tein.

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.  


Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen. 
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
Haasteeseen pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa. 

Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 

Ei takaisin haastamista!"

11 asiaa...

1. Kulutan ihan käsittämättömän määrän vissyä: puolitoista litraa päivässä tahdilla. Suosikkina vadelma tai karpalo.

2. Olen täysin kajahtanut progressiiviseen musiikkiin. Kajahdus on isän syytä ja tapahtui ollessani noin 14-15 -vuotias. Kaksikymmentäminuuttiset biisit, Rush, Pink Floyd, The Man, Opeth, Gojira. Ilmiömäisen musikaalisuuden hiominen terävimpään kärkeen. Se on sitä musiikkia mikä tuo kylmiä väreitä vaikka äiti sanookin, ettei tuollasta musaa kuuntele kun vanhat äijät.

3. Vaikka työ haittaakin vapaa-aikaani pahasti, olen silti aivan omalla alallani. Näytteenottossa saa joskus ihan mahtavia fiiliksiä, kun saa oikein haastavasta asiakkaasta tai vaikka muutaman viikon ikäisestä lapsesta suoninäytteen.

4. Olen murtanut luitani lähes poikeuksetta käsistäni. Edellissyksyinen lannerangan nikaman murtuma oli ensimmäinen laatuaan, muuten olen keskitytnyt poikasemaan sormia. Viisi kertaa. 1. vasen etusormi (murtuma), 2. oikea nimetön (poikki), 3. oikea pikkurilli (murtuma), 4. oikea pikkurilli (poikki) ja 5. vasen peukalo (murtuma)). Osa kai siksi että minulla on todettu kortisonilääkistyksen aiheuttama osteoporoosi.

5. Olen soittanut 13 vuotta kitaraa ja soittaisin varmaan edelleen jos aika riittäisi. Kamojani en silti ole myynyt, että jos sitten vielä joskus. Mulla on vielä tallessa viimeisimmän bändini viimeisimmäksi demoksi jäänyt levy.


6. Katson todella paljon elokuvia. Imuroin haltioissani kaikki sci-fi ja kauhuleffat. Erityisesti ne kauhuleffat. Olen varmaan niitä harvoja naisihmisiä jotka ra-kas-taa splatteria. Lempielokuvani kautta aikojen on Planet Terror. Kieli poskelle ja verta kentälle!

7. Kävin opiskeluaikana ruumiinavauksessa. Hurjan mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus, mutta en menisi toista kertaa.

8. Larppasin lukioikäisenä.


9. Vihaan shoppailua. Todella. Vihaan. ERITYISESTI silloin kun ihan ehdottomasti tarvitsee jotain.

10. Nuorempana tein monta vuotta töitä tamperelaisessa metallimusiikin ystäville suunnatussa yökerhossa. Työnkuvaani kuului häkissä tanssiminen.


11. Minulla on 3 isohkoa tatuointia. Kaikki rottia. Kolmannesta ei ole kuvaa, mutta se on tuossa näiden kahden alla, lonkkaluun yläpuolella niin että häntä peittää umpparileikkausarven.11 vastausta:

1. Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?
Helppo :D Varsaa ja sitä mitä kaikkea voin oppia ja kokea siihen liittyen.

2. Tähän päivään mennessä, mikä on ollut vuoden huippuhetki?
Höh. Jos kysymys olisi ulottunut edes viimevuoden jolukuuhun, olisi ollut helppo vastata että se kun Bronca tuli minulle. Koska näin ei ole, niin joudun vastaamaan, että se hetki kun kuulin että esimieheni vaihtuu :D

3. Minne muuttaisit jos pitäisi muuttaa Suomesta pois?
Itseasiassa tästä on keskusteltu, koska lentäjille ei välttämättä kotimaassa riitä hommia. Miehen kanssa totesimme, että Australiaan käy matka jos tulevan lentäjämiehen kunnianhimo siihen riittää. Jos tarvitsee perusteluita niin englanninkielinen maa, jossa minäkin voisin harjoittaa ammattiani ja hevoskulttuuri kukoistaa. Se tautinen määrä käärmeitä siillä mantereella vaan ahdistaa.

4. Miksi kirjoitat blogia?
Treenipäiväkirjana. Halusin kirjata valmennuksissa saamiani oivalluksia ylös ja muita hienoja kokemuksia harrastusten parissa. Huomaa että postauksetkin ovat vähentyneet nyt kun varsinainen ratsastaminen on jäänyt kokonaan pois.

5. Mikä on unelmatyösi?
Jos joskus olisin siinä tilanteessa ettei töitä tarvitsisi tehdä rahan takia, työskentelisin aivan varmasti eläinten kanssa. Perustaisin tilan, johon ottaisin eläköityviä hevosia ja muita kodin tarvitsevia eläimiä. Olisi minulla sitten ehkä joku opetusmestarikouluratsu jolla itse reenailisin. ;D

6. Viimeisin varuste/vaate/tavarahankintasi?
Olisikohan ollut hevosmeissuilta ostamani vuoreton sadeloimi ja ihanat kesärökkelit.

7. Mille nauroit viimeksi?
Varmaan Nallelle. Se on jatkuvasti niin koominen :D

8. Mikä on mieleenpainuvin asia viimeksi tapaamastasi henkilöstä?
Tapaan kymmeniä uusia naamoja töissä päivittäin, mutta ehkä tänään eniten jäi mieleen aamukierrolla mies, jonka kanssa juteltiin jalka-amputaatioista.

9. Mikä on viimeksi saavuttamasi tavoite? Milloin saavutit sen?
Broncan ns. "kuntoonlaittaminen". Bronca oli "in good food-condition" ja huonossa fyysisessä kunnossa kun se minulle tuli, ja vaikka minulla ei ole mitään käytännön kokemusta hevosen kuntouttamisesta, vain rakas maalaisjärkeni, niin sain todella paljon aikaan paljon lyhyemmässä ajassa kun ajattelin. Vaikka etenin vain mututuntumalla olin äärimmäsen kiitollinen ja onnellinen kaikesta siitä palautteesta mitä sain sekä ammattilaisilta että Broncan kotiväeltä. Talven aikana selkä nousi, lavat tulivat paremmin rungon alle ja painoa lähti niin, että joku jo spekuloi liekö tiineenä ollenkaan. Toki nyt tulee väkisinkin takapakkia varsan takia, mutta nyt tiedän ainakin miten lähteä liikkeelle tauon jälkeen :)

10. Koska viimeksi nauroit niin että mahaan sattui? Mille nauroit?
Töissä. Meillä on labrassa 2 puhelinta, joista toinen on ns. päivystäjän puhelin ja kulkee jatkuvasti jollain taskussa. Tähän puhelimeen soitetaan kiireisistä päivystyksistä ja kerrotaan mistä osastolta ne on haettava. Tähän puhelimeen ei kuulu tulla muita puheluita. Toinen puhelin on ns. yleispuhelin johon tulee kaikki muut labraan tarkotetut puhelut. Koska päivystyspuhelin pyritään rauhoittamaan vain kiireisiä asioita varten, siihen tulevat muut puhelut pitää ohjata soittamaan labran toiseen puhelimeen. Tuossa eräs päivä sitten vastasin taskussani olevaan puheluun, jossa kysyttiin jotain aivan täysin päivystykseen liittymätöntä. Kysyjä oli kuitenkin kovin ystävällinen, annoin neuvoni, mutta muistutin että tää on sit sellanen numero että älä soita tähän enää näissä asioissa. Meni tovi niin joku tarjosi minulle päivystyspuhelinta. Tuijotin sitä hetken suu auki, kopeloin taskuani ja kaivoin taskustani labran peruspuhelimen. Hävetti ihan törkeästi, mutta hyvät naurut saatiin, kun kerroin että olin tiukkana tätinä kieltänyt soittamasta labraan "näissä asioissa".

11. Miksi et ole ulkona juuri nyt?
Koska kohta varmaan ukkostaa ja odotan koska pitää pelastaa matot parvekkeelta kuivumasta.

11 kysymystä:

 • Millainen on tyypillinen arkipäiväsi?
 • Ajatteletko että olisit onnellisempi, jos sinulla olisi enemmän rahaa?
 • Onko sinulla tällähetkellä jokin tavoite mihin pyrit ja miten ajattelit sen saavuttaa?
 • Mikä elämän "pieni asia" tekee sinut onnelliseksi?
 • Mikä on hauskin kuva joka sinusta on otettu? Minkälainen se on? Kuvaile jos et voi jakaa.
 • Mikä on parasta kussakin vuodenajassa?
 • Onko olemassa jotain mitä haluaisit tehdä, mutta et rohkene?
 • Mikä ajattelit, että sinusta tulee isona silloin kun olit pieni?
 • Ketä ihailet? Miksi?
 • Minkä kirjan olet viimeksi lukenut? Millainen se mielestäsi oli?
 • Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
En haasta yhtätoista, mutta haastan kaksi joiden oikeasti toivoisin haasteeseen vastaavan.
Olkaa hyvät Jenni ja Sanna
5 kommenttia:

 1. Ohhoh, olen mykistynyt. Sulla oli kyllä mieleenpainuvat faktat. Eniten yllätti musiikki- ja elokuvamaku, toi tanssiminen ja rottatatskat. Wau. :D Onko sulla joskus ollu rottia? Mulla oli teininä, ne on kyllä hauskoja ja älykkäitä otuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mulla oli sellainen oikein viemärirotan kokoinen ja näköinen uros jonka nimi oli Rocky. Se eli 6!!! -vuotiaaksi, joka on ihan käsittämätön ikä rotalle. Se oli ihan mahtava tyyppi, kulki vapaana kämpässä aina mun perässä. Nukkui päikkäreitä mun rinnan päällä. Kävin mä sen kanssa terassillakin joskus :D Kun Rocky kuoli alkoi mielessä hautua ajatus rottatatuoinnista. Ne ovat muutenkin niin ihaltavia eläimiä. Älykkäitä, sosiaalisia, uteliaita ja lähes mahdottomia tuholaisina saada hävitettyä juuri noiden ominaisuuksien takia.
   Musa ja elokuvamaultani taidan olla vähän äijä :D No tietääpähän ainakin kun menen maanantaina helsinkiin Rushin keikalle ettei tyttöjenvessaan ole jonoa!
   Hellä oli hauska paikka niin kauan kun se oli. Kuutena vuonna tein siellä hommia. Kyllä se ainakin kuntoilusta kävi!

   Poista
  2. Oho, on kyllä eläny vanhaksi!!! Toi sun työ on kyllä ollu ihan huippu! =)

   Poista
 2. hihi aina oppii jotain uutta ;) Kiitos vastauksista!

  VastaaPoista