lauantai 15. kesäkuuta 2013

Lomatouhuja

Olen koko loppukuun tyytyväinen lomailija. Toivottavasti varsa saapuu maailmaan lomani aikana koska olen sen aivan häntä varten tähän suunnitellut.

Varsaa odotellessa olen heittäytynyt hullutuksiin ja ilmoittautunut sunnuntaina harjoituskisoihin hevosella, jonka selässä kävin eilen (siis perjantaina) ensimmäistä kertaa. Tarkoitus olisi mennä katsomaan jos pystytään edes raviohjelma kunnialla suorittamaan. Myös torstaina hyppäsin ihan yllättäen vieraaseen selkään, kun tallikaveri oli loukannut selkänsä pudotessaan hevosen selästä niin pahoin, ettei itse pystynyt ratsastamaan. Kiipesin siis hieman varauksella Tepon selkään, koska Teppo nakkeli minut viimeksi kanssa viidessä minuutissa selästään. Teppo on siis se ruuna, jota kävin koeratsastamassa ylläpitoon. Nyt meni ratsastelut kuitenkin paremmin kuin viimeksi. Kaikki varsinainen lennokkuus oli tipotiessään. Valtava ruuna jaksoi hädintuskin kavioitaan raahata kentän pintaa pitkin. Ulkolapa oli tuskallisen pahasti poissa hallinnasta ja vauhti hyytyi tämän tästä. Olin kuitenkin yllättynyt että Tepon ravissa pystyin jopa istumaan, vaikka rehellisyyden nimissä se ravi mitä me ravailtiin oli Tepon mittakaavassa aikas lönköttelyä. Kivoja hetkiäkin tosin tuli, varsinkin kun ruuna alkoi vähän vertymään. Keveni todella kivasti edestä ja loppuraveissä ja käynneissä tuntu todella rennolta ja letkeältä kun askelkin vähän piteni.

Tänään olisikin sitten illalla ratareenit kisaratsu Seran kanssa. Sera olikin vähän enemmän minun mieleen. Pikkanen, kompakti, reipas ja yllättävän "näppärä". Esimerkiksi voltille kääntäminen oli äärimmäisen köykäistä, eikä mun silmään ainakaan mikään osa hevosesta karannut ns. omille teilleen. Pitää vaan muistaa tehdä miljoona pientä puolipidätettä ulkokädellä, että saa sitä vartoomaan ja muistaa päästää sisäohjasta. Lissu neuvoikin hyvin että kaiken mitä haluaisit tehdä sisäohjalla, tee sisäpohkeella. Juu ja nyt pitkän ratsastustauon jälkeen huomaan etten osaa istua rentona alas. Tai no tuntui että muka joo, mutta se että jalustimet pyöri välillä missä sattuu kertoo julmasti miten asian laita todellisuudessa on.

Noh tänään vielä hetki aikaa reenata ja sitten hurtilla huumorilla porukalla kisoihin!

1 kommentti:

  1. Hihi, aina kiva lukea uutta näkökulmaa omasta hevosesta :) loppupuoliskohan oli oikein mallikasta menoa!

    VastaaPoista