sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kisadebyytti

Tänään lähdettiin rinta rottingilla Wääksyyn harjotuskoulukisoihin vetämään helppo C 2. Tuttu ohejlma mulle. Aikanaan Tikarin kanssa sijoituttiin Viitiksen harjoituskisoissa samassa ohjelmassa. Mitenkään ihmeellisesti ei reenattu. Kentän pohja meni aika pahasti jäähän pakkasten takia ja perjantaina koitetiin sen verran mennä mitä pystyi ja lauantaina menin ihan rennosti maneesissa ilman satulaa.

Eilinen ratsastus oli niin rento ja hyvää mieltä tuottava että päätin ettei mitään ressiä voi ottaa tyhmistä kisoista kun hevonen on kuitenkin ihan täydellinen.

Ratsastettiin kisapaikalle ja Bronca oli jo vähän menomatkalla tympeällä mielellä. Stoppaili ja kiemurteli mitä se harvemmin tekee. Verkassa sain menon ihan kivaksi, mutta kun mentiin kouluaitojen sisään Bronca selvästi hämmentyi. Se poikitti tuomaripäädyssä ihan joka kerta ja verkkapäätyä kohden vauhti kiihtyi ihan mahdottomasti. Itsekin jännityin selvästi ja huomasin sen vaikuttavan nimen omaan ratsastamiseen: En saanut reittä rentoutettua ja siksi jalustin karkaili pois päkiän alta. Kaikenkaikkiaan prosentit oli vaivaiset 52.500 ja paljon kommenttia ryntää, poikittaa, ei linjalla. Ihan niin huonosti en ajatellut että meni, mutta minkäs teet. Kouluratsastus on arvostelulaji. Saatiin me kuitenkin kaksi kutosta. Pysähdys - peruutuksesta ja toisesta askeleenpidennyksestä (siitä jolla ei rikkonut laukalle). Lähinnä tuomioksemme koitui radan epätasaisuus.

Voi olla että kadun tätä myöhemmin, mutta julkaisen videon radasta. Ei ole ihan radan alusta kun akku meinasi muka loppua kylmän kelin takia.
Kotiin kun pääsin kisareissustani niin saunan oveen oli ilmestynyt tälläinen


4 kommenttia:

 1. Hejsan svejsan. Vai että nuin teilläkin meni. Mua harmittaa hirveästi se radan väärin opettelu, sitten mekin olisimme jopa yltäneet tuohon 52 prosenttiin. Mutta paransimme joka tapauksessa aiemmasta, tästä on suunta vain ylöspäin :)

  VastaaPoista
 2. Lohduttaudutaan siihen että tuloksien mukaan joko muillakin on mennyt hieman mönkään, tai sitten tuomarit olleet tiukalla päällä :) Bronca on niin ihanan tomera!

  VastaaPoista
 3. Älä kadu videon julkaisua! Minä ainakin blogien lukijana tykkään eniten tällaisista rehellisistä videoista. On ihanaa katsoa myös niitä pätkiä kun kaikki onnistuu ja sujuu ja näyttää niin kevyeltä ja helpolta ja hevonen on koko ajan kuulolla ja toimii kuin ihmisen mieli, mutta jossain vaiheessa niistä tulee masennus: kaikki muut osaa ja minä en! Kun totuus on kuitenkin se, että jokainen on ainakin joskus suorittanut jonkun kouluohjelman tai treenin hosuvalla/sättäävällä/matelevalla hevosella ja istunut jotenkin mutkalla ja krampissa, vaikka tietää että pitäisi olla toisella tavalla. Minä tykkään lukea tavallisista ihmisistä joilla ei aina mene kaikki putkeen, ja jotka uskaltavat sen myöntää ja näyttää!

  Bronca on tosi sievä ja varsamahakin alkaa olla aika komea pallo!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan osanotoista kaikille :)
  Kyllä mä tuota illalla vielä mietin ja totesin, että tuomarikin oli aika nihilistisellä päällä. En toki sano etten itse olisi tehnyt virheitä, mutta aika tiukalla arvostelulla oli harkkakisoiksi vedetty jos luokan voittaja oli ainut joka sai yli 60% ja senkin vaan nippa nappa.
  Ja Sanna sun kanssa olen ihan samoilla linjoilla. Se että muutkin tekee virheitä ja myöntää sen antaa blogin lukijalle fiiliksen inhimillisyydestä. Haluaisin kuvitella että olisin kykenevä oppimaan myös muiden virheistä, vaikka todellisuus on jotain ihan muuta. :D

  VastaaPoista