lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen kosketus LG bridleen

Vainikan aitta toimitti vihdoin tilaamani LG:t Vajaa viikko meni siitä kun tilauksen maksoin. Mukavan ripeää toimintaa (nimimerkillä Hööksin kamoja 2 kuukautta odotellut)

Noh ei muutakun postista suoraa tallille ja into piukeana uutta vermettä sovittelemaan. Tilasin hätäpäissäni ruskean LG:n kun ajattelin että meidän ruskeissa suitsissa ei eniveis ole turpahihnaa. Sovitin LG:t ensin niihin ja totesin, ettei poskiremmejä saa tarpeeksi lyhyiksi eikä nahkapaskaa mailla halmeilla. Ei siis muuta kun mustien suitsien kimppuun ja juuri ja juuri sain viimeiseen reikään kiristämällä rinkulat asettumaan tarpeeksi ylös.


Käppäilin maneesiin ja tein niinkuin ohjeessa sanottiin ja yritin varmistaa ymmärtääkö Bronca näillä annettuja viestejä. No enpä saanut Broncaa edes kävelemään eteenpäin. Olen Katin maastakäsittelyopeista tiukimmin noudattanut sitä, että hevosen paikka taluttaessa on minun takanani. Nyt kun siirryin niin, että olisin jotain ohjasotteita saanut tehtyä, Bronca väisti vain sivulle :D

Noh joten kuten sain varmistuksen siitä, että hevonen kääntyy ja pysähtyy, joten kiipesin tarkoituksella satulattomaan selkään, että saan olemattoman istuntani kunnolla mukaan peliin. Alkuun Bronca oli selväsi pienessä hämmennyksessä. Se tavallaan maisteli näitä uusia tuntemuksia ja oikein aistin kuinka sillä rattaat raksutti päässä. Otettiin ensin käynnissä voltteja ja ympyröitä sekä pysähdyksiä. Ohjastuntuma sai olla ihan höyhenen kevyt. Pidätteestä Bronca nosti aluksi päätä ylös. Senkin se teki selvästi niin ettei se vastustanut painetta tai tuntenut sitä epämiellyttävänä. Jos yrittäisin kuvailla niin se oli sellainen pään nosto, jonka hevonen tekee kun se näkee kauempana jotain kiinnostavaa. Ihan kuin se olisi vähän hämmentynyt että mikäs juttu tämä on. Pikkuhiljaa Bronca rentoutui ja otettiin pieniä pätkiä ravissa, väistöjä ja surkeita avoja käynnissä. Siirtynmiset oli lopussakin aika töksähtäviä ja sen pienen hämmennyksen saattelemia, vaikken tosiaan kun puristanut nyrkin kiinni.

Heti huomasin kuitenkin yhden positiivisen asian. Bronca kerii päänsä ryntäisiin todella helposti ja sukeltaa kuolaimen alle. Esimerkiksi meidän varsinivelen kokeilu maastossa oli täysi fiasko kun Bronca painoi munaravia pää ryntäissä eikä mikään mennyt perille. Lisäksi minun on ollut todella vaikea saada Bronocaa ratsastettua eteen ja alas. Nyt kun alkukankeuksista oli päästy niin muoto oli lähtökohtaisesti jo mukavan matala.

Noh tämä analyysi tuli sellasen vartin ratsastelun tuloksena. Bronca on rokotuksen jälkeen ollut vähän outo (lue: jättänyt osan väkirehusta syömättä), joten en viitsinyt ottaa mitän sulkeisia. Ja nyt kun päästiin juuri siihen, että hevonen ymmärsi avut ja rentoutui, niin katsoin päivän tavoitteen tulleen täytetyksi.

6 kommenttia:

 1. olisit sanonut, kyllä mulla on nahkapaska :) Saat sen huomenna käyttöösi!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Suosittelen! Tänään otettiin ihan kaikki askellajit läpi. Ravi-pys -siirtymisetkin meni aivan ongelmitta.
   Ja mikä oli mulle aivan uusi verrattuna siihen aikasemmin käyttämääni Bitless Bridleen: tuntuma omaan käteen on ihan kun ratsastaisi kuolaimella.

   Poista
  2. Noooh oon löytäny itteni penkkatieltä, pellon laidalta ja horsmikosta ilman hevosta joten ei oo ihan ton kaistapään juttu. :D Mutta aivan upeeta että teillä toimii!

   Poista
  3. Joo veikkaan että Hertta on ehkä kaiken suhteen vähän enemmän hereillä maastossa kun meidän mamma :D

   Poista