perjantai 20. syyskuuta 2013

Ajatus kuolaimettomuudesta osa 13600 (joko kyllästyttää?)

Tässä illan ratoksi selailin Youtubea ja törmäsin videoon joka sai minut pohtimaan TAAS kerran tuolla LG:llä ratsastelua.


Jos en aivan silmälläni katso niin näkisin, että videolla esiintyy aika paljolti Monika Lehmenküler itse (joka näyttäisi muuten olevan myös barokkihevosten ystävä). Eniten kuitenkin silmääni pisti tuo tyyli käyttää ohjasapuja. Enimmäksi osaksi ohja ei ole tuntumalla. Näissä pätkissä ohjan käyttö on enemmän tyyliä "käydään vaikuttamassa ja sitten annetaan löysää". Tämä pisti miettimään, kun niin moni valittaa että kuolaimettomalla ratsastaessa saa vain käteen nojailevan hevosen, että olisiko avain tähän ongelmaan siinä että ratsastaisi ilman tuntumaa. Ilman tuntumaa ratsastaminen vaatii tosin istuntapuolella enemmän. Minulla on sentään istunnalla ratsastettava hevonen. Itse en vain ole vielä istuntaratsastaja.

Viimeaikoina ollaan menty kentällä melko lailla 50/50 LG:llä ja Sprengerin dynamic RS kolmipalalla. Maastossa, jonne vihdoin ollaan päästy ratsain, on poikkeuksetta käytössä LG. Olen havainnut ihan toimivaksi tämän vaihtelun, koska silloin saan tavallaan molemmista tavoista parhaat puolet esiin ja Bronca toimii nykyään molemmilla ihan kivasti. Lisäsin tämän ilman tuntumaa ratsastamiskokeilun nyt meidän kasvavaan "To Do" -listaan. Sillä listalla onkin sitten jo kaikenlaista ohjasajosta kärryjen perään testaamiseen. Halu tehdä kaikenlaista on valtava. Pitää vaan malttaa suurimmat intonsa että saa lapsihevonenkin viettää aikaa äitinsä kanssa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti