torstai 28. tammikuuta 2016

Maneesi kutsuu

Eipä käy sääliksi niitä, joilla ei ole mahdollisuutta ratsastaa maneesissa näillä keleillä. Ensin oli pakkasta, muttei lunta, sitten tuli jo vähän luntakin, mutta pakkanen asettui pitkäksi aikaa sellaisiin lukemiin, että aina joutui vähän puntaroimaan mitä viitsii hevosella teetättää, vaikka kylmä pisti tiettyä sähköä sen liikehdintään. Viime viikonloppuna olisi ollut varmaan toistaiseksi vuoden parhaat ulkoilukelit, mutta minä pötköttelin mahataudissa kotona. Nyt tallin kenttä näyttää lähinnä jääkiekkokaukalolta ja hevoseni on kengätön. Turhauttavaa.

Ajattelin että maneesissa ratsastelu olisi minulle vielä turhan haastavaa, mutta kymmen päivän ennustetta katsoessani totesin, että jos meinaan Vallua vielä liikuttaa, niin pakko vaan maksaa ja myös ratsastaa siellä. Rohkeuteni ja luottamus hevoseen sai hyvän nosteen taannoisella pitkällä maastolenkillä, joten ei kai tässä auta kun tarttua härkää sarvista. Maneesin pohja ei ainakaan ole jäässä, niin sattuu vähemmän jos kyntää hiekkaa.

Parhaitenhan se hevonen oppii meidän hurjassa "maneesissa" olemaan, kun siellä vaan menee. Bronca ei ikinä lotkauttanut korvaansakaan mihinkään siellä tai ulkopuolella tapahtuvaan ääneen tai liikehdintään. En voi liiaksi korostaa että se on todellakin haastava paikka. Muoveista näkee juuri ja juuri läpi (mikä on tietysti kammottavampaa kuin se että näkisi kunnolla läpi) ja lumet kun suhahtelevat katolta alas, niiden sekä kuulee että näkee liikkuvan. Edes meidän tallin pitäjä ei tykkää liiemmin maneesissa mennä ja toiset eivät mene ollenkaan, kun hevosen rennoksi saaminen on käytännössä mahdotonta.

No jos mennään positiivisen kautta niin ehkä maneesiin rentoutuminen saadaan aikaan kun nuorna väännetään vitsaa, eikä sitten enää mikään muu maneesi aiheuta kauhistelua.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyllä aika haastavalta! Samalla aloin ajattelemaan että mua kiinnostaisi kyllä kokeilla miten oma toimii tuollaisessa "kauhumaneesissa". Leo voisi olla ihan täysin lunki, tai sitten ei :D

    VastaaPoista