torstai 10. heinäkuuta 2014

Kuukauden kuulumisisa

"Hei me höntsäillään" on ollut viimeisen kuukauden teema. Edellinen valmennus oli joskus kesäkuun alussa, jonka jälkeen ollaan keskitytty lähinnä lomailemaan. Lomailu tässä tapauksessa ei ole tarkoittanut pelkkää laidunnusta ja syömistä, mutta kaikki ryppyotsainen reenaaminen on jätetty lukkarista pois. Itse kävin myös viikon Irlanninreissulla juhannuksen jälkeen, jolloin Bronca oli apukäsien vastuulla.

Mitä edellisestä valmennuksesta nyt vielä muistaa on se, että kokeiltiin piruuttaan Katariinan takakontissa matkustanutta Flexible inspirationia. Satulanvaihdon jälkeen Bronca ei meinannut raasu uskaltaa lähteä ollenkaan liikkeelle kun tuntui vähän erilaiselta, mutta loppupeleissä liikkui sitten niin kivasti, että aloin taas haaveilla satulanvaihdosta. Tuo kyseinen satulahan oli meillä joskus kokeilussa, mutta malli oli leveämpi, eikä sopinut Broncan selkään. Tämän kapeamman version kanssa huomasin, että lavat liikkuivat irtonaisemmin ravissa ja laukka nousi paremmin ylämäkeen.

Videopätkä valkusta

Tukka ja kyynerpäät hulmuten valkussa
Kesäkuun aikana tuli myös pitkästä aikaa kiivettyä lainaratsun selkään. Ihan eri planeetta, mutta hauska ruuna! Minulle ei ole kovinkaan tärkeää se mitä hevonen varsinaisesti osaa ja taitaa, mutta jos tulee sellaisia fiiliksiä että hevonen pinnistelee ja tosissaan yrittää, niin se jo palkitsee. Tai no tottakai. Onhan varmasti kaikkien mielestä mukavampi ratsastaa hevosella joka ei ehkä pysty kaikkeen, mutta yrittää kun taas hevosella joka pystyy, muttei viitsi.

Lainaratsu
Irlanninreissun aikana Bronca oli tietysti hurmannut kaikki liikutusapulaiset, ja nyt tammalla on kovasti kysyntää pienryhmätunneille ja saikkulaisen tuuraajaksi valmennuksiin. Mami on tietysti ylpeä kuin mikä. :)

Yksi ihan uusi juttu ollaan otettu pikkuhiljaa mukaan touhuihin: naksutinkoulutus.
Tammahan on fiksu kun mikä ja mahdollisuudet tässä on rajattomat, mutta itsekin vielä vähän reenailen, mutta näillä eväillä on jo opeteltu koskettamaan esinettä ja mikä mahtavinta juoksuttaessa laskemaan päätä.

Kypärästä tulee nami!

Vähän tälläinen hajanainen postaus, mutta niinpä on ollut meidän kesäkuun palettikin vähän hajallaan. Skarppaamisen aika!


1 kommentti: