sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Väärinkeventäjä.

Ponin kanssa takana pari päivää maastoilua ja tänään aamusta klo 11 valmennukseen. Sain yllättäen seuraa tunnille tallinpitäjästä ja hänen hevosestaan, joka muuten sattuu olemaan Ponin siskopuoli. Lisäksi olin rekrytoinut mieheni käväisemään maneesilla ottamassa pari kuvaa. Samalla Nalle pääsi taas hieman tutustumaan hevosiin. Asumme tosiaan tuossa muutaman sadan metrin päässä tallilta joten matka ei ole hirmuinen.Harmittaa ihan vietävästi kun mies sai aikaiseksi pari videopätkää joissa kuljetaan ihan nätistikin, mutten kehtaa niitä tänne laittaa koska kevennys on jäänyt vääräksi :D
Ukko ei kauaa viihtynyt maneesissa ja kuvat ja videot olivat ihan alkuverkasta, mutta naurattaa silti että miten näin oli päässyt surkeus tallentumaan. Ajattelin nyt muutaman kuvan kuitenkin tänne pistää tämänpäiväisestä ja yhden vähän varhaisemman.

Valmennuksesta sen verran että Poni tuntu heti alkukäynneissä hurjan rauhalliselta ja malttoi kävellä pitkinkin ohjinkin heti kättelyssä. Ponilla on tapana jännittää aina jotain, joka yleensä ei edes välttämättä näy ulospäin mutta tuntuu kyllä ratsastajan persiiseen. Tapanani onkin yleensä ennen selkään nousua taluttaa Poni maneesin ympäri tavallaan esitellen sen sille. Samalla voin haistella josko joku kohta aiheuttaa tänään väistelyä (tamma).
Tänään Poni oli kuitenkin hurjan rauhallisella tuulella ja meni rentona sellaisiin paikkoihin jotka normaalisti olisivat aiheuttaneet tuijottelua.
Laukassa pääsin nyt oikein työskentelemään. Olin kuin teinityttö kun innostuin niin. Oli ihanaa laukata pitkää pätkää ja kokeilla oman kropan kanssa erilaisia juttuja. Jos istun raskaasti painopiste alhaalla mitä tapahtuu? Jos nostan painopistettä, mitä tapahtuu? Sain etsittyä kropalle sitä kohtaa jossa myötääminen ja mukautuminen on vaivattominta. Tyhmä valmentaja vaan käski lopettaa heti kun tuntui parhaalta :-P

Loppuun vähän niitä kuvia ja ovat tosiaan alkuverkasta. Samalla huomautan että meidän maneesihan ei siis ole oikea maneesi vaan kasvihuone. Lämmintä ja kosteaa on! Aurinkoisena päivänä lämpötila näin kevättalvellakin nousee helposti yli viiteentoista asteeseen. Kesällä ei voi käyttää ollenkaan.


Perisyntini: hevosen niskaan tuijottelu

"maneesi" on siis pitkä ja kapea 


Olen todistetusti ratsastanut norsulla
Viimeinen kuva siis valmennuksesta johon osallistuin Pikolla. Se meni jotakuinkin _näin_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti