maanantai 21. marraskuuta 2011

Pakkasaamun ratsastus

Hyppäsin lauantaina kahdeksalta ylös neljän tunnin yöunien jälkeen (paikallisessa kaljakippolassa töissä yö) ja huomasin että talvi oli tullut. Pakkasta 8 astetta, mutta kirkas päivä tulossa. Suorin itseni tallille, jossa pakattiin Emmin kanssa hevot ja kamppeet traileriin ja lähdettiin pikku matkan päähän valmennukseen. Emmi oli siis menossa Jari Sneckin estevalkkuun ja koska Arttu ei ole vielä matkustanut yksin otettiin Poni mukaan sillä mielellä että voin mennä sillä itsenäisesti valmennuksen aikana.

Paikanpäällä jouduttiin vähän säätelemään kun puomi mentälle oli lukossa eikä autolla päässytkään perille. Ajettiin auto vähän kauemmaksi, laitettiin hepat tien vieressä kuntoon ja ratsastettiin kentälle. Oli tosi kaunis kuulas pakkasaamu mikä harmittavasti oli jäädyttänyt maan ja kentän. Ponilla ei ollut edes hokkeja, mutta onneksi pitoa löytyi siitä huolimatta. Kenttä oli ikävästi jäässä mikä ei rohkaissut kamalasti vääntämään siinä. Lähdinkin yhden paikalla olleen miehen kanssa ympäröiville maastopoluille hetkeksi pyörimään ja löysin samalla syrjempää pienen aitaamattoman kentän, joka oli kyllä kova mutta sentään tasainen. Jäin siihen sitten hetkeksi Ponia taivuttelemaan ja asettelemaan käynnissä ja kun tuntui hyvältä päätin kokeilla harjoitusravissa istumista. Ponin ravissa on todella vaikea  istua :D Homma menee tyypillisesti näin:
Poni on herkkä
Otetaan ravia
Ratsastajan ristiselkä ei jousta
Ratsastaja pompii huonossa tasapainossa kun löysä reppu selässä ja pahimmassa tapauksessa ottaa vielä ohjasta tukea
Poni alkaa vetää herneenpalkoa nenään
Pää nousee
Selkä jännittyy
ja ravista tulee vielä vaikeampaa surkealle ratsastajalle istua

Nyt päätin ottaa ihan pieniä pätkiä rauhallista ravia ja pitää vaikka ohjan ihan löysänä etten vahigossakaan ota siitä tukea. Yritin myös valmistella siirtymiset hyvin. Istuminen onnistui heti siihen pisteeseen asti kun tempoa tuli lisää, silloin lähti painopiste vaeltamaan ja pakarat jännittymään. Mutta otettiin vaan takas käyntiin, käynnissä rennoksi ja uusi yritys. Lopulta ravailin jo kenttän ympäri kerralaan ja Ponikin ajoittain vähän rentoutui. Tälläsiä harjoitteita enemmän.

Illalla menen tuijottelemaan taas Emmin valmennusta ja tiistaina tunnille. Saas nähdä missä kunnossa ratsastuskoulun kenttä on nyt pakkasten tultua. Onneksi maneesi nousee koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti