tiistai 23. syyskuuta 2014

Pyykkinaruratsastaja

Nyt on sitten seuramestaruuksissakin käyty ratsastamassa. Vielä ei ihan terävintä kärkeä kutiteltu, mutta jos johonkin olen tyytyväinen niin hevoseen. Se meinaan suoritti radalla todella positiivisella mielellä ja innoissaan. Jos tuossa tilanteessa olisi itse ratsastanut itsensä ylittäen, niin oltaisiin voitu tehdä ihmeitä, mutta kuski oli hieman unessa, mikä näkyy siinä etten jostain kumman syystä tajunnut yhtään terävöityä ja lyhentää ohjaa! Täti jäi niinsanotusti verkkamoodiin ja ohjiin olisi voinut ripustella kuivumaan koneellisen pyykkiä! :D

Ilman vastoinkäymisiä ei kisoihin sentään päästy. Torstain onnistuneen ratareenin jälkeen ajattelin perjantaina ehtoolla käydä vähän pellolla irtonaistamassa Broncaa kevyellä ravailulla ja muutamalla rennolla laukkapätkällä. Ensin kierros käynnissä pellon ympäri ja ekassa ravipätkässä hevonen kompuroi, kuului SE ääni ja toinen etukenkä lepäsi pellossa. Ja kello oli tietysti kahdeksan illalla ja vähän reilu 12 tuntia starttiin aikaa. Mutta onni on kengityskurssin käynyt ystävätär, jolle kehtasi soittaa vielä perjantai-iltana säädyttömään aikaan ja saatiin kuin saatiinkin tossu takaisin jalkaan.

Radan pisteet vaihtelivat 5.0 ja 6.5 välillä, ihan kuitenkin tässä muistelisin että ravilisäyksestä olisi tullut 7.0. Ravista selvästi parempia numeroita kuin laukasta, mutta typeriä virheitä itseltä pisteitä vähentämään. Esimerkiksi alku- ja lopputervehdykseen ratsastuksessa taas oli linja täysin hukassa ja toisesta 5.0 ja toisesta 5.5. Toinen siirtyminen käyntiin tuli myös rankasti myöhässä kun kuski haaveili ihan omiaan. Laukat nousivat omaan mieleen erittäin hyvin ja se vaikeampi eli vasen oli tällä kertaa nätimmän ja vaivattomamman oloista (vaikka se hevosen pää käy kyllä aika linkussa). Alakerta suoraa kutosriviä ja kommenttina että ravissa polkee hyvin takaa, mutta laukassa tahtoo painua kuolaimen alle, eli ei mitään uutta näillä mailla. Tällä suorituksella prosentit 58.889 ja sijoitus 6/10. Koskakohan tulisi se päivä että hevonen ja kuski olisivat yhtä skarppina. Kuriositeettina mainittakoon, että Broncan entiset omistajat sanoivat molemmat videon nähtyään, että Broncan laukka on parantunut tosi paljon. Pitää kaivaa jotain vahoja videoita, jos sellaisia edes löytyy, niin näkee ehkä itsekin.

Tuokaa tekin pyykit meille kuivumaan ja katselkaa videolta miten siinä sitten kävi :)6 kommenttia:

 1. Enni!! Siis wau! :D te ootte kehittyneet ihan huikeesti! Hienot lävistäjät, ravissa hyvin juurikin tulee selän läpi vaikka painuukin matalemmaksi, ei kuitenkaan etupainoiseksi, ja ravi-käynti siirtymiset toisella lävistäjällä siistit! Laukka näytti mun silmään myös paremmalta kuin mitä olen teitä viimeksi nähnyt, hienot nostot! upeeta! Tätä lisää, ja seuraavaksi heB luokkia ;)

  VastaaPoista
 2. Haha, pyykkinaru ilmiö iskee siis muihinkin kuin meikäläiseen tasaisin väliajoin ;) Kerää ihmeessä narut käteen, tuntuman pieni epävakaus häiritsee yleisilmettä ainakin sellaisen puolikkaan arvostelunumeron verran per kohta ja varmaan siitä siellä alakerrassa rokotettiin kuskin istunnassa ja apujen käytössä. Helppoja pisteitä, jotka halusit jakaa tällä kertaa kanssakilpailijoille :)

  VastaaPoista
 3. on tosi vaikea pita tasainen ohjastuntuma, itsekin kamppailen sen kanssa koko ajan....yksi vaikeimpia asioita mutta itsellani auttaa kun ajattelee etta pitaa keskivartalon tiukkana ja kyynarpaat kiinni vartalossa.

  VastaaPoista
 4. Ihana saada näin positiivista palautetta ja vielä ihmisiltä joiden ratsastusta arvostan niin kovasti! Tässähän ihan häkeltyy :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköistä ja energistä menoa! Hevonen on kivasti kuulolla ja herkkänä. Tosiaankin ohjia semmonen 10 senttiä lyhyemmäks (haha, mulla ei olis varaa sanoa), niin se on siinä! Ja mun mielestä toi laukkakin oli oikein mukavan näköistä, oisin luullu että olisitte saaneet enemmän pisteitä siitä.

  VastaaPoista
 6. Hyvä Enni, siistin näköistä ratsastusta! Bronca on kuuliaisen ja tyytyväisen näköinen ja teitä on kiva katsella. Minustakin olisitte voineet hyvin saada paljon paremmatkin pisteet, mutta eihän se loppuviimein ole niistä pisteistä kiinni vaan siitä omasta fiiliksestä :)

  VastaaPoista