tiistai 15. lokakuuta 2013

Onnistuneita talutteluharjoitteita

Olen nyt kahtena päivänä peräkkäin muuttanut hieman sisälletulorutiinia. Sunnuntaina Broncan liikutus meni sen verran myöhään, että jätin sen sisälle ja lähdin mukaan kun tammalauma haettiin porukalla sisään. Otin Neron talutettavaksi eikä mitään ongelmia ilmennyt. Nero tuli oikein nätisti löysällä narulla. Tallin käytävällä kun se huomasi mamman, otti pari raviaskelta, mutta kun muistutin mikä onkaan askellaji, oli heti taas kuulolla. Olin superylpeä ja minulle tämä vahvisti sen että mikään ongelmallinen riiviö ei ole kyseessä. Nero on nuori älykäs varsa, joka oppii jatkuvasti ja hakee rajoja kuin mikä tahansa lapsi. Älykkyytensä vuoksi se osaa valita tilanteet, joissa se helpoiten pääsisi niskan päälle.

Eilen kävin Broncan kanssa käppäilymaastolla metsässä ja lenkki vähän venähti ajallisesti pituutta kun tamma lönkötteli aikas rauhassa menemään ja loppumatkan vielä talutin kun kivisellä tiellä Bronca arkoi kengättömiä kavioita. En halunnut talliin tullessa venyttää enää tamman ja varsan erossaoloaikaa, joten huikkasin että haen Neron yksin sisälle. Koko hommassa hankalin kohta oli se että koko muu lauma ryysi portille. Nero kulki koko matkan talliin aivan niin kuin sitä olisi talutettu yksin herra ties kuinka kauan. Naru pysyi löysällä, kehuja sateli ja kokemus oli arvokas niin minulle kuin Nerollekin. Karsinassa hieno poika sai superpitkän rapsuttelutuokion sillä huopamainen varsaturkki putoaa nyt oikein urakalla. Toivottavasti kasvattaa pikapuoliin uutta turria että tarkenee talvella.

Vielä kun saadaan poika pidettyä kunnolla langoissa niin alan olla läpeensä tyytyväinen!

3 kommenttia:

  1. Ihana lukea näitä sun juttuja, ylpeys paistaa positiivisesti läpi: "Nero on älykäs nuori varsa - -". Oli pakko hihitellä ääneen. Onhan poika komean oloinen, sitä ei voi kieltää. Äitiinsä tullut (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottakai olen ylpeä! :) Onhan tämä mun hevosharrastuksen suurimpia virstanpylväitä ja se kuinka paljon se on mulle muutamassa kuukaudessa opettanut hevosten käsittelystä on massiivista. Tänään sai uudella tallilla parikymppise tammatkin vuolaita kehuja kun riimun sai riisua niin hienosti kun sekään ei ole itsestään selvää lapsihevosen kanssa :) Selvästi se jää selkäytimeen enkä hetkeäkään ajattele että se olisi huono juttu.

      Poista