torstai 9. helmikuuta 2012

Eilen tunnilla

Ihan uusi tuttavuus Elli piti tuntia meille eilen. Lähdin kovasta flunssasta ja pienestä lämmöstä huolimatta tunnille ja ajattelin vaan pyytää rauhallista menoa. Elli osasi hienosti neuvoa kaipaamaani istunnan käytöä. Kirosin tuossa jokin aika sitten, että osaan käyttää istuntaani ratsastamiseen lähes yhtä paljon kun osaisin käyttää pohjetta, jos minulle olisi viimeiset kolme vuotta neuvottu, että pohkeen kuuluu ratsasteessa olla hevosen kyljellä. Pyrin pitämään istuinluut satulassa, mutta lihaksistoa käyttämällä ei ole tullut paljon tempoon vaikuttamista reenattua ja suunnan osoittaminenkin tulee vähän niikuin alitajuisesti jos on tullakseen. Pätkittäin meni todella hyvin, varsinkin aluksi. Loppua kohden tuli sellainen tunne, että Ponilla oli oikeassa kierroksessa vaikeuksia takapään kanssa. Kahdeksikolla ravissa oikeaan kierrokseen vaihdettaessa, se pari kertaa pompahti ihmeellisesti. Reenattiin myös siirtymisiä, joita selvästi pitäisi nyt jatkossa reenata lisää. Varsinkin käynti-ravi siirtymiset eivät tahdo luonnistua. Veikkaan että ongelma on kädessä. Kun saisin istunnalla tehokkaammin jarrutettua Poni pysyisi rentona siirtymisen läpi. Tunnin jälkeen tutkin Ponin selkää ja takapäätä painelemalla. Oikealla hännän vieressä oli kohta johon osuessani Poni hypähti eteenpäin samanoloisesti kun mitä oli tunnilla tehnyt. Samaa reaktiota ei kuitenkaan tullut joka kerta. Neuroottisena soitin Emmille ja sanoin asiasta, mutta päätettiin jättää asia Emmin tutkittavaksi seuraavalle päivälle.

Perjantaina mennään Ponin kanssa taas taluttelulenkille mitä en malta kunnolla edes odottaa kun se on niin ihana maasta käsin. Lauantaina on Katin valkku ja sunnuntaina nään piiitkästä aikaa taas Vilman. Tällä kertaa menen kyllä kärryllä ajellen! Se on Vilmankin mielestä niin paljon kivempaa!

Viime viikonloppuna satuin kameran kanssa tallille ja otin melkein 300 kuvaa. Todella hieno pakkaskeli. Osan päätin laittaa myös tänne.


Kuvakulmanäkemys :)

Poni

Piko

Emmi ja Arttu
Arttu

Odotellaan muuten myös niitä koiranpentuja. Edellisestä kasvattajan pentueesta kuoli valitettavasti kolme viidestä pennusta keuhkojen kehittymättömyyden vuoksi. Riemulla on kuitenkin viikko laskettuun aikaan ja masun koosta päätellen mamma on ainakin muhkea kun mikä. Pentu-uutisia odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti