maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kisarapsa

Yritin hetken malttaa odottaa, josko jostain olisi sikeentynyt joku kuva, jonka olisin voinut tarinaani liittää, koska hermostuksissani unohdin oman kameran kotiin, mutta sellaista ei tullut, niin selostetaan nyt ilman todistusaineistoa.

Kamalaa oli ja jännitti hirveästi. Mä olen normaalisti ihan puhelias tyyppi, mutta juttu ei kulje lainkaan kun jännittää ja sekös kavereita naurattaa kun ne huomaa sen niin selvästi. Kotoa lähtiessä meinasin kaatua rappusissa, ja ensimmäinen ajatus oli että nyt jos loukkaan oikein pahasti niin ei tarvitse startata. No en loukannut. Laitumelta hakiessa sitten kilisi hepon kenkä siihen malliin että ajattelin ettei ehkä tarvitse startata. Yleisöstä löytyi kengänirroittaja. Oli siis pakko puunata ja letittää poni ja nieleskellä oksennukset vähän alemmas ruokatorveen.

Verryttely oli ryhmissä ja aikaa 15 minuuttia. Kävein hetken, nostin ravin, ravasin puoli kierrosta ja nostin laukan radan mukaisessa pisteessä. Se nousi, joten kehuin hevosen ja kävelin taas hetken. Tein saman toiseen suuntaan ja valoin Valluun vain itseluottamusta. Otin pituushalkaisijalla useamman pysähdyksen, koska Vallu ei tahdo malttaa seistä tervehdyksessä ja ne meni hyvin, joten siirryin pois tieltä. Starttasin ryhmän ensimmäisenä. Ohjelmana heC E.B. Special.

Tervehdyksessä Vallu ei sitten kuitenkaan seissyt (5). Sitä seuraava ravipätkä meni melko mukavasti (6 ja 6), lisäystä en oikein edes yrittänyt (5). Laukan nostin kuuluvan GALOP:in säestämänä (5,5) ja vaikka ympyrä tuntui hyvältä, laukka ei rullannut ja taivutus uupui (5). 3 metriä ennen pistettä Vallu tippui raville (4.5). Ravista siirtyminen käyntiin oli kuitenkin hieno (7). Pysähdys lävistäjän keskellä oli lyhyt tarkoituksella, koska vähimmäisaikaa ei ohjelmassa ole ja Vallu lähtee todella helposti pysähdyksestä peruuttamaan tai poikittamaan. Kommenttina kuitenkin "kaunis pys. malta seistä kauemmin" (6.5). Sitten alkoi kuskin varsinainen mokailu. Unohdin nostetaanko ravi M vai C -kirjaimesta ja Vallu hoksasi heti epäröintini. Se alkoi lukea ajatuksiani ja itsekin päätin nostaa sitten ravin jossain vähän ennen C:tä ettei olisi edes 50% mahdollisuutta osua oikeaan. Tästä siis kommentteja: jännittyy, ennakoi (5 ja 5). Laukannosto oli kuitenkin aivan nappi (6), mutta keskiympyrällä taivutus oli taas puutteellinen (5). Sitten ihan ympyrän lopussa tunsin kuinka laukka oli tippumassa ja prässäsin hevosta lisää eteen sellaisessa kohtaa, missä olisi jo pitänyt valmistella siirtymä raviin. No vähän pitkäksihän se meni kun en enää siitä saanut Vallua kiinni ja jouduin vähän tökerösti nappaamaan sen raville (5). Lopussa vielä vähän reitti oli hakusessa ja taaskaan ei maltettu seistä (5).
Loppukommentissa luki että Sympaattinen lupaava hevonen <3
Ja tosiaan Kevensin koko radan, mutta olen melko varma että pisteet olisivat olleet samaa luokkaa vaikka olisin istunut alas. Se mikä tällä radalla vähennettiin keventämisestä olisi vähennetty jännittyneisyydestä ja tahdittomuudesta jos olisin mennyt harjoitusravissa. Olen mennyt Vallulla harjoitusravia ihan vain muutaman kymmenen metrin pätkiä ja se on sille vielä aika erikoinen juttu.

Lopullinen tulos oli 55,476% eli ei mitenkään huimaava, mutta kuitenkin hyväksytty, mikä oli tähtäimessä. Parasta kaikessa oli kuitenkin se, että suurimmat mokat teki kuski eikä hevonen. Vallu oli hienosti kuulolla, ja moni asia mikä ei vielä reenissäkään luonnistu aina niin hyvin, meni ongemitta. Itse tein jokusia huonoja ratkaisuja, mutta Vallu teki joka kohdassa parhaansa. Sen verran taputan itseäni selkään että muistin jättää Vallun välillä rauhaankin, eli pidin jo verkasta asti jalan rentona alhaalla, enkä prässännyt sitä turhaan. Tästä kiitos jankuttavalle valmentajalle :)

Ja mikä parasta: Vuosi sitten mä sovittelin satulaa tälle pojalle. "Huonokin" tulos on hieno tulos kun sen on itse saanut "paskoa" :)


2 kommenttia:

  1. Olennaista on, että menitte ja osallistuitte! Koska nuori hevonen ja helppo luokka, eihän se voikaan olla muuta kuin harjoittelua ja kokemuksen hakua. Olen huomaamattani luonut itselleni hirveän kynnyksen mennä mihinkään (siis edes harjoituskisoihin!) koska ajattelen että "pitäisi onnistua". Silti samaan aikaan vähän hymähtelen jos joku "kisaa tosissaan" jotain helppoa C:tä. Ristiriita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset. Tärkeää se on tavallaan myös mulle, kun ei mulla ole sitten alkeellisimpiakaan kilpailuhermoja itselläni. Kokemusta sekä hevoselle että kuskille. Oma ristiriita piilee siinä etten kamalasti tykkää edes kisata. Se maailma on vähän ristiriidassa mun omien ihanteideni kanssa, mutta näin nuoren hevosen kanssa sitä vaan tuntee että on saatava ulkopuolista arviointia, jotta tietää missä ollaan ja mihin ollaan menossa.

      Poista