lauantai 18. kesäkuuta 2016

Huomenna harjoituskisat

Meillä on ihan talliporukan omat pienet harjoituskisat huomenna. Siitäkin huolimatta päätin osallistua niihin luokan ulkopuolella, koska haluan keventää. En kaipaa helppoon C:hen enempää ongelmia jännittyneestä hevosesta, kun mitä niitä jo tyrkyllä on. Tänään oli valmennus kivasti kisojen alla. En tosin ollut kovin vakuuttunut kivasta, kun sateessa hain jyrkkää pohkeenväistöä riimun päässä kulkevaa hevosta laitumelta. Ettei katsokaas vaan sataisi naamaan. Tuli vähän sellainen olo että voi joutua tyytymään tänä päivänä siihen että saa herra hevosen kulkemaan suorana uralla ja menemään lätäköihin.

Sade kuitenkin luojan kiitos taukosi juuri tunnin ajaksi (mulla ei oo koskaan ollu näin hyvää tuuria!), ja kun pari kertaa keverin hevosen vetoavulla mentiin lätäköiden läpi, niin eipä niistä ihan kamalasti tarvinnut taistella lopputunnista. Huomisena ohjelmana on E.B. special, joka on mulle täysin uusi. Vallulle ja mulle siinä tuottaa haastetta laukannostot pitkällä sivulla ja keskiympyrät laukassa. Kentälle oli jo rajattu kouluradan alue ja olin suhteellisen yllättynyt kuinka pieni se 20 metrin ympyrä onkaan tuollaiselle hevoselle, jolla tahtoo olla vielä olla aika hankalaa laukata tasapainossa kaarteessa. Laukkaohjelmaan ja siihen ympyrän tiehen kiinnitettiinkin erityistä huomiota tämän päivän treenissä.

Vallussa oli ihan kivasti virtaa tänään, mutta itse olisi ollut syytä skarpata. Alan jo ennen nostoa ajaa hevosta kamalaan kiitoraviin, joka ei varsinaisesti auta. Siihen vielä kunnon etukönö ja ajolähtö on valmis. Vallulla on kyllä rakenteellista kapasiteettia nostaa laukka vaikka paikaltaan, mutta häsään itse liikaa. Pitäisi malttaa HIDASTAA, nojata vaikka mielummin inasen taakse kun eteen. Radalla vaan iskee niin helposti se "oh shit se H meni jo" -paniikki, ja sitten otetaan tyylistä piittaamatta kaikki keinot käyttöön.

Huomisen kisan valmistelen katsomalla että hevonen menee käynnissä ja ravissa tismalleen sillä reitillä, millä haluan sen kulkevan. Tavoitteena korjata nopeasti, ennen kuin viiden sentin virhe kasvaa puolen metrin virheeksi ja korjaamiseen joutuu käyttämään enemmän kaikkea. Muutama laukannosto helpossa paikassa, jotta Vallu saa itsevarmuutta. Tavoitteena hyväksytty tulos ja mielenkiinnolla tuomarin kommentit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti