keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Hengissä ollaan

Kävelylomaa pitäisi vielä jatkaa kolmisen viikkoa. Ei tule tapahtumaan, eikä suoraansanottuna ole tapahtunut enää hetkeen. Kävelyreenit kentällä tuppaa olemaan vähän puista pureskeltavaa sekä hevoselle että omistajalleen, mutta auta armias jos suunta on maastoon, niin espanjatar herää sellaiseen voimantuntoon ettei sitä pitele enää mikään. Juurikaan se ei malta kävellä ja kiukuksissaan viskoo päätä niin että saa väistellä ettei ohtaluut kolahda yhteen. Toissapäivänä kotiinpäin käännyttäessä kokeiltiin ihan sellaista vanhanajan "poistun paikalta sivuttain juosten" -taktiikkaa ja kun siihen vähän ärähdin niin seuraava temppu oli pysähtyä paikalleen ja aloittaa hillitön paikallaan pomppiminen (Broncan mielestä ne oli pukkeja, mutta ei kerrota sille kuinka säälittäviä ne oli). Taas ääniavut kehiin ja matka jatkui. Tovin päästä mummeliponi käveli steppasi kohti vesilätäkköä siihen malliin, että ehdin ihmettelemään onko ihme tapahtunut, kun näyttää siltä että se ihan itse kävelee lätäkön läpi, mutta unen näin. Neiti jännevamma kohottautui lätäkön reunalla hitaasti ja hallitusti takajaloilleen, josta suoritettiin tasajalkalaskeutuminen lätäkön toiselle puolelle. Nauruhan siinä enimmäkseen tulee, mutta kyllä alkaa olla aika selvät merkit ilmassa siitä että tätä toipumislomaa alkaa olla hevosella mitta täynnä.

9 kommenttia:

 1. Meillä on hevonen ollut nyt sairaslomalla syyskuusta asti. Ensimmäinen kuukausi olisi pitänyt viettää karsinalevossa, ei oltu vaan ulkona normaalisti. Seuraava kuukausi meni 15 min päivässä taluttaen ja pää meinasi seota hevospololla. Nyt ollaan kohta kuukausi saatu kävellä 30min päivässä selästä käsin ja todettu on, että leppoisiksi ja rennoiksi tarkoitetut maastokävelyt eivät niitä tosiaankaan ole... Ensi viikosta eteenpäin lisätään kävelyä vielä vartilla ja sitten tammikuun puolella kontrolliultran jälkene selviää voidaanko ruveta pikkuhiljaa ottamaan myös ravia kuvioihin. Hevosen mielestä voitais kuulemma ottaa jo laukkakin :)

  Kärsivällisyyttä teillekin!

  VastaaPoista
 2. Hahahah, toi oli aika hauska kuvailu! Kärsivällisyyttä koettelee nuo pitkät sairaslomat, sekä hevosella että omistajalla, onneksi kuulostaa siltä, että sulla huumoria kuitenkin riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessäni mietin että mitä sanon jälkitarkastuksessa eläinlääkärille: "joo no me ollaan vähän kävelty kentällä ja käyty maastossa tekemässä korkean koulun liikkeitä" :D
   Niin joo ja onnea uudesta kaviokaverista! <3

   Poista
  2. Kiitos! Toivottavasti olis terve edes hetken....

   Poista
 3. Haha katotaan minkälainen pikakävelyn/steppauksen/sötkötyksen ME tehdään perjantaina kun meinasin harjulle suunnata :D

  VastaaPoista
 4. Hei Enni.
  Kävin just kuuntelemassa Viikin eläinsairaalalla työskentelevän fysioterapeutin luentoa, ja hän puhui siitä, kuinka ehdottoman tärkeää jännevammoissa olisi pitää kiinni siitä kävelytysajasta. Ravissa ja laukassa kun jänteeseen varastoituu aivan eri tavalla potentiaalienergiaa, sillä siinä jänteeen toimivat ikään kuin kierrejousina ja sinkoavat painon eteenpäin. Tämä saattaa rikkoa paranemassa olevan jänteen samantien takaisin alkuperäiseen kuntoon. Eli vaikka kävellessä näyttäisi kuinka toipuneelta, niin ei kannata sortua Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkäri puhui 4-6 viikosta. Mulle ei tullut ihan selväksi oliko se itse tapahtumasta vai siitä kun käytiin klinikalla, mutta nyt on klinikalla käynnistä 4 viikkoa. Eikä siinä, ymmärrän kyllä mutta milläs kävelytät kun kun se kulkee matkat tarhaan ja talliinkin munaravia :/

   Poista
  2. Tai siis ennemmin ajattelisin että parempi hyvällä pohjalla ravata suoria hallitusti, kun vetää sitä piffiravia koko 6 kilsan lenkki jollon koko hevonen menee jumiin.

   Poista
  3. Sano vaan jos mä oon ihan hakoteillä! Tai jos sulla on vinkit millä se oikeesti kävelis, eikä vaan ravais polvet suussa vaikka paikallaan :D Domot huuleen ja lenkille?

   Poista